marți, 18 august 2009

Numele trandafirului - Umberto Eco Partea I Pareri

Piesa a fost foarte buna. Astept cu nerabdare partea a II a din seara aceasta.

Pentru cei ce nu stiu despre ce este vorba in aceasta piesa, o sa va spun pe scurt.
Este vorba despre o manastire, o abatie, in care se petrec cateva crime stranii. Prima crima este cea a lui Adelmo iar in rezolvarea acestor crime intervine Guglielmo si cu ucenicul sau.

Dupa cum ziceam prima crima a fost savarsita intr-un mod odios, defapt nu se stie exact daca a fost crima sau sinucidere. Adelmo a fost gasit jos, ca si cum s-ar fi aruncat de la etaj, dar inteligenta lui Guglielmo a stralucit si si-a dat seama ca acesta nu s-a sinucis, pentru ca a fost imormantat crestineste.
A doua crima se petrece noaptea, corpul lui Ventio (parca asa il cheama, prea multa informatie deodata si nu retin chiar tot) a fost gasit langa biblioteca.

Acesta biblioteca este foarte misterioasa, ambele crime au legatura cu aceasta biblioteca in care Guglielmo nu are voie sa intre. Doar bibliotecarul si cei 3 si ajutorul de bibliotecar au voie sa intre aici, plus trei translatori.
Toti cei care au fost pe langa biblioteca au raportat draci si alte lucruri diavolesti.
Nu era nimic de facut, astfel, Guglielmo trebuie sa intre in biblioteca. In intuneric bezna, zaresc pe cineva, la graba trebuie sa ia o decizie importanta, daca sa stinga felinarul sau nu. Stingerea felinarului era importanta, deoarece cel care era in biblioteca nu ii mai putea localiza, dar si invers.

Ucenicul lui Guglielmo hotaraste sa mearga el inainte, cu toate ca ii era o frica foarte mare, dar era mai sprinten. Guglielmo il gaseste mai tarziu, cazut jos, incostient.
Inconstienta era din cauza faptului ca cineva a pus ceva ierburi miracoloase in lampa care dau "naluciri" (halucinatii). Lucru care avea sa dovedeasca de unde veneau acele "lucruri dracesti".

Partea I se incheie cu amorul ucenicului in biblioteca cu o fata pe care o gaseste acolo. El decide sa intre singur in biblioteca, cu toate ca inima ii sarea din piept de frica, pentru ca sa isi dovedeasca ca se poate descurca fara ajutorul lui Guglielmo. Astfel intalneste o tanara, care se presupune ca este o femeie care are nevoie de mancare si intretine relatii sexuale cu unii dintre calugari.

Diseara partea II.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu